Asijský koncept je stále populárnější

Pro velká města je typickým poznávacím znamením především rychlost, kterou lidé očekávají nejenom pokud jde o služby, ale také v restauracích, kde nikdo nechce na své jídlo čekat – a právě proto se staly bistra ihned populární, protože jejich velkou výhodou oproti klasických stravovacím zařízením je hlavně jednoduchost a blesková obsluha. Obrovskou poptávku přitom zaznamenávají především restaurace zaměřené na asijskou kuchyni, která je zdravá, lehká a přitom velmi výživná. „Naši zákazníci úplně milují vietnamské speciality, protože jsou ze samých čerstvých surovin, obsahují zeleninu, maso, bylinky, a přitom mají plnou chuť. Snažíme se naši nabídku dodržovat podle autentických vietnamských a asijských receptů, abychom mohli nabídnout jenom to nejlepší, a lidé to vždy ocení,“ říká Jakub Vaniš, který provozuje celý řetězec asijských restaurací. 

V Česku zažívá jídlo ulice největší skok

Zájem o rychlé a dobré jídlo se stále zvyšuje, dokonce i festivalů se street food každým rokem přibývá. „Lidé v Čechách jsou na své jídlo stále více náročnější. Zatímco před deseti lety jsme hleděli zejména na to, jak velkou porci nám za malé peníze restaurace nabídnou, dnes se situace změnila. Důležité je pro nás kvalitní, lehké jídlo, které si budeme moci rychle sníst. Z toho mám jako restauratér velkou radost, protože i naše kuchaře více baví dělat jednoduché a rychlé speciality. Časem se chystáme zaměřit rozšíření naší nabídky také na thajskou kuchyni,“ uzavírá Jakub Vaniš.

Tip na leden – Asijské hovězí nudličky nebo pražma na vietnamský způsob

Zahřejte se v lednu výbornou specialitou Thit Bo Xao, což jsou restované hovězí nudličky na červené cibuli, s koriandrem a mungo klíčky podávané s rýží a černým sezamem. Další oblíbenou pochoutkou je Ca Gung, čerstvý filet z pražmy královské dělaný na páře se zázvorem, chilli a listy pak choi s lahodnou omáčkou, podávané s rýži s černým sezamem. Tyto výborná jídla si můžete vychutnat každý všední den ve Street Pho bistru v pražském Karlíně u metra Křižíkova.

O konceptu Street Pho:

 

Náš příběh začal při toulkách Asií, kdy se začaly rodit první myšlenky přenést dokonalé pouliční pokrmy z exotické Asie
do našich končin, ovšem přenést je co možná nejvíce autenticky, aby neztratili nic ze své
dokonalé jednoduchosti a čerstvosti.Nepřicházíme s ničím novým, pouze se striktně držíme již po staletí osvědčeného. Vývar vaříme dlouhé hodiny, bylinky nakupujeme čerstvé několikrát týdně, stejně jako ostatní nezbytné suroviny pro přípravu našich pokrmů.

Street Pho speciality

Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.

  • Veškerý obsah HN.cz
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Ukládejte si články na později
  • Všechny články v audioverzi + playlist