Jako doplněk velikonočního sortimentu pivovar uvádí na trh také sváteční edici oblíbeného dvoulitrového balení piva - Plechovek pro chlapy -  a zbrusu nový, originální velikonoční čtyřpack půllitrových plechovek s nepasterovaným pivem se čtyřmi plechovkami Svijanského Mázu 11 %.  Čtyřpack je v prodeji v pivovarské prodejně a na e-shopu pivovaru. E-shop bude spolu s prodejnami Globus nebo Billa nabízet i letošní sváteční edici Plechovek pro chlapy.  

Další velikonoční balení – již osvědčený velikonoční multipack s osmi půllitrovými lahvemi nejprodávanějšího svijanského piva, Svijanského Mázu 11 %, a souborem obtisků na vajíčka s pivními motivy – čeká na zákazníky před nadcházejícími svátky jara například v řetězcích Ahold, Kaufland, Globus, Tesco a Makro.

Obtisky na vajíčka dostanou zákazníci zdarma také ke každé objednávce uzavřené před Velikonocemi na e-shopu pivovaru, který dodává i celou řadu svijanských propagačních výrobků.

Svijanské pivo v lahvích ani v plechovkách neprochází pasterací, tedy tepelným ošetřením, které se provádí s cílem prodlužit dobu trvanlivosti piva. V důsledku zahřívání a oxidace se při pasteraci mění senzorické vlastnosti piva, ničí se enzymy a další zdraví prospěšné látky a mimo jiné také snižuje trvanlivost pěny. Nepasterované pivo je proto mezi zákazníky stále více oblíbeno pro svou čistší pivní chuť a vůni. V plechovkách jej Svijany nabízejí jako jediný český pivovar.   

******

Pivovar Svijany je jedním z největších pivovarů v českých rukou a největším českým výrobcem zachovávajícím tradiční způsob kvašení piva. Letos plánuje, že se jeho produkce přiblíží hranici 700 tisíc hektolitrů. 

Pivovar Svijany

Pivovar ve Svijanech byl založen v roce 1564 a je tak jedním z nejstarších českých pivovarů vůbec. Jeho novodobá historie se datuje od poslední změny vlastnického uspořádání v roce 1998, kdy se novým vlastníkem upadajícího pivovaru s výstavem 30 tisíc hektolitrů stala ryze česká společnost Pivovar Svijany, s. r. o., (po roce 2005 Pivovar Svijany, a. s.). Od té doby pivovar zněkolikanásobil výstav až na loňských rekordních 681 868 hl a stal se jednou z nejoblíbenějších značek tradičního českého piva. Pivovar Svijany si zakládá na tradičním výrobním postupu tzv. dvourmutovém způsobu vaření, kvašení v otevřených kádích a dlouhodobém zrání piva v ležáckých sklepích. Pro výrobu bohatého sortimentu čtrnácti nepasterizovaných piv používá většinou humnový slad z malých českých a moravských nezávislých sladoven, vodu z vlastních studní a žatecký poloraný červeňák z vlastních chmelnic. Do svého rozvoje Pivovar Svijany v uplynulých letech investoval přes 850 milionů Kč, naposledy do nové stáčírny plechovek za 100 milionů Kč. Významně také investoval do odkupu chátrajícího svijanského zámku od soukromého vlastníka a jeho rekonstrukce. Zámek Svijany byl odjakživa součástí pivovaru, proto byl v roce 2016 znovu otevřen veřejnosti, která může kromě prohlídky zámeckých prostor absolvovat i exkurzi v samotném pivovaru Svijany a poznat tradiční výrobu českého piva na vlastní oči.

www.pivovarsvijany.cz
www.facebook.com/svijany
www.plus.google.com/u/0/+PivovarSvijany
www.instagram.com/pivovarsvijany/

Kontakt pro média:
Luboš Spálovský
Temper Communication
Tel.: 724 724 219
e-mail: lubos.spalovsky@temper.cz

 

Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.

  • Veškerý obsah HN.cz
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Ukládejte si články na později
  • Všechny články v audioverzi + playlist